היכרות עם סוגים שונים של מכבש קרטונים היא תנאי לניצול היתרונות שלהם. בשלב הראשון, מה שכדאי לעשות זה לבדוק באיזה היקף של פסולת נייר מדובר. לאחר שמגדירים את כמות הקרטונים או הארגזים שאמורים להיכנס לתוך המכבש, צריך לקבוע גם את התקציב ואת שיטת העבודה. במקביל, אפשר לקבל המלצות על סוגים שונים של מכבשים ולהתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי ההבדלים ביניהם.
הנה למשל כמה פרמטרים שמייצגים נאמנה את ההבדלים בין סוגים שונים של מכבשים:
א. נפח וכמות הקרטון – מכבשים מגיעים ביכולת התמודדות עם 5 טון, 12 טון, 18 טון ואפילו 30 טון. בין לבין יש עוד דגמים שונים שנבדלים ביניהם בנפח ובכמות הקרטון, כי זה מה שבסופו של דבר קובע את היכולת של המכבשים להתמודד עם הדרישות של הלקוחות ושל קהל היעד.
ב. קוטר של פתח ההזנה – הקוטר של פתח ההזנה חשוב כי הוא קובע את זמן העבודה עם כל סוג של מכבש. כאשר בוחרים מכבשים בצורה נכונה, מתייחסים אל הקוטר של פתח ההזנה באופן שאמור לעלות בקנה אחד עם הגדרת הפרויקט ועם האפיון שלו.
ג. עיצוב – סוגים שונים של מכבשים מיוצרים על בסיס דגמים נפרדים של עיצוב. כך למשל ניתן לראות דגמים בעיצוב חדשני שבו הדגש הוא על קומפקטיות ואסתטיקה, לעומת דגמים שבהם הדגש הוא על יעילות ועל ביצועים. בכל מקרה, שווה להתייחס אל הפרמטר של העיצוב כדי לשלב את המכבש בכל סביבת עבודה.
מה משפיע על תהליך הדחיסה והמיחזור?
כל ההבדלים בין דגמים שונים של מכבש קרטונים משפיעים בסופו של דבר על תהליך הדחיסה והמיחזור. בראש ובראשונה, אפשר לראות את ההשפעה של המפרט הטכני על כמות הקרטונים שאותם ניתן לדחוס לתוך מכבש.
שנית, המפרט והתכונות קובעים כמה קרטונים ניתן יהיה לדחוס בכל מחזור פעולה. מעבר לכך, כדאי להביא בחשבון את ההבדלים בין דגמים שונים כפי שהם באים לידי ביטוי במאפיינים של קוטר צילינדר, הספק מנוע, עוצמת מנוע וכוח לחיצה. בטווח הארוך, אלו הפרמטרים שמשפיעים על הביצועים.