סופחי לחות יכולים לשפר את האפקטיביות של פתרונות מיזוג וחימום בחלל הפנים של הבית, העסק או המשרד. בנוסף, יש סופחי לחות שמיועדים לשימושים תעשייתיים ומתקנים שבהם ניתן להשתמש בחללים מסחריים. בכל אחד מהמקרים האלה, מה שצריך לעשות זה לבחור את המתקן המתאים ביותר לגודל החלל ולהכיר את ההבדלים בין המכשירים.
הנה למשל כמה פרמטרים שבהם ניתן להשתמש כדי להשוות בין סוגים שונים של מכשירים שהתפקיד שלהם הוא לספוח את הלחות מתוך חלל הפנים:
א. הספק ביחס לרמת הלחות – ההספק של סופח לחות מצוין על ידי כמות המים שהוא מסוגל לספוח מהאוויר בחדר, בתקופה ממוצעת של כ-24 שעות. בגללה שהמטרה של המכשיר היא לספוח את הלחות ולהפוך אותה לנוזל מים, צריך לבדוק מראש את ההספק שלו ולוודא שהוא עולה בקנה אחד עם רמת הלחות הצפויה בחדר.
ב. עוצמת הרעש – יש סוגים שונים של מכשירים לספיחת לחות וכל אחד מהם פועל בעוצמת רעש מעט שונה. אם רוצים ליהנות מהיתרונות של מכשיר כזה, כדאי להכניס את עוצמת הרעש אל מערכת השיקולים ולקחת בחשבון גם דירוג אנרגטי.
ג. סופח ביתי מול תעשייתי – אבל האמת היא שההבדל העיקרי בין מכשירים שונים לספיחת לחות קשור לקהל היעד. כאן למשל ניתן לראות את ההבדל בין סופח ביתי לבין סופח תעשייתי – ברמת הביצועים, בדירוג האנרגטי, במחיר ועוד.
התאמת המבנה של הסופח לסוג החלל
לא רבים יודעים שיש הבדלים בין המבנה של סופחי לחות מסוימים. זה אומר שצריך לבחור את הסופח המתאים לפי המבנה שלו, כמו למשל על פי המידות או על פי הקוטר. ברוב המקרים, ניתן להתרשם מסוגים שונים של מכשירים כאלה עוד לפני שקונים אותם ואפשר גם להגיע לאולמות התצוגה כדי לראות אותם מקרוב.
בסופו של דבר, בחירה נכונה של מכשיר שתפקידו לספוח את הלחות ולהפוך אותה למים היא משימה מורכבת – אבל גם כזו ששווה את ההשקעה. אם רוצים לשפר את הביצועים של פתרונות מיזוג ואוורור, מכשירים שסופחים את הלחות עוזרים בכך.