פינוי בינוי בירושלים לרוב מתבצעת במסגרת תמ”א 38 אם כי היא יכולה להתבצע גם בתנאים אחרים, כמובן בלי כל ההקלות וההטבות במס ובבירוקרטיה שטמונות בה. מי יכול לבצע פינוי בינוי ומה צריך לדעת לגבי הבחירה שלו? במאמר זה ננסה להבהיר חלק מהתהיות שלכם.
תהליך פינוי בינוי אינו פשוט בכלל
אנשים שיתעניינו בתחום השיפוצים יגלו מהר אמוד שיזמים וקבלנים שמתעסקים בנדל”ן יעדיפו לרוב לבצע פינוי בינוי ולא לבצע שיפוץ נרחב. האם זה אומר שהתהליך יותר קל? ממש לא, ולמעשה מדובר על תהליך הרבה יותר מורכב. התהליך כולל הריסה של מבנה שלם ולא שמנה אם מדובר על מבנה גדול או קטן, תמיד זו לא משימה פשוטה לא מבחינה ביצועית ולא מבחינה בירוקרטית. הסיבה לכך שזו התכנית המועדפת על היזמים היא הרווח הכספי שלהם שיהיה גדול יותר משמעותית, מה גם שהדיירים מקבלים מבנה חדש לחלוטין.
מי יכול לבצע את תהליך הפינוי בינוי?
- פינוי בינוי בירושלים יכולים לבצע יזמי נדל”ן שונים כאשר חשוב לבדוק את הניסיון שלהם בתחום. לא מדובר רק על תהליך בנייה ועבודה משותפת עם יזמים אלא על תכנית משפטית שחייבת להציג ללקוחות, לדיירים, תכנית מפורטת שתקבע מה יקרה בכל הסתעפות. למשל, מה יקרה כאשר הקבלן לא יצליח לעמוד במשימה ויפשוט רגל, אלו פיצויים יינתנו, מה קורה במקרה של עיכוב וכולה.
- ניתן לבחור יזם שישיג את הקבלן הטוב ביותר וניתן לבחור ביזם מבצע שהוא למעשה גם זה שיבנה את המבנה מחדש ואולי גם יהרוס אותו, כאשר מדובר בחברות גדולות שעובדות עם כמה קבלנים וכך הכול קורה מול אותה חברה. מה עדיף? למעשה זה לא כל כך משנה רק חשוב לבחור את היזם בצורה נכונה כי הוא החלק החשוב.
במי כדאי לבחור?
השאלה במי לבחור היא שאלת השאלות ולרוב התשובה תשתנה לפי הצורך. אם מדובר במבנה קט לרוב מוטב לעבוד עם יזם מבצע כי זה נוח יותר אך בפינוי בינוי לפעמים כדאי להפריד בין השניים. הסיבה לכך היא שההפרדה תיצור לעיתים עסקה בטוחה יותר כאשר גם אם הקבלן יהיה בקשיים של תזרים מזומנים ויפשוט רגל יש סיכוי שהפרויקט ימשיך.
למידע נוסף על פינוי בינוי בירושלים לחץ כאן